Amba Bhuvan

To start with, we had 3 page long requirement! urging from kitchen to security system, wifi router to home theater equipments, and many more….By profession client is a mechanical engineer, running an electroplating industry, he wanted minimalistic use of metal.

Living Room – The square shaped space is enhanced with wooden Ceiling with wavy pop sheeting casted on site, Indirect lighting using t5 tubes, Opening towards the courtyard is installed with fixed Clear Glass. The interior-exterior & the courtyards to be connected + when the mandir opens out, they shall have maximum space to be used. To create an illusion in space, a wavy ceiling with wooden flat & Italian floor helps bringing coziness.

Bedroom – Out of 4, 3 bedrooms are in mirror finish kota flooring, Sons bedroom is layed with Valsadi Teak Wooden floor made on site finished with ICA water based floor coat. Ceiling is of plaster of paris(POP), Whereas the Walls are covered with POP punning and satin finish wall paints, Herman Miller sail chair enhance the decor of the Sons Room.

Courtyard – The floor would be covered with carpet grass with the pyramid type mounts as shown in the drawing. 3 centrally placed champa (Temple Tree), the pitara which the clients owns as an ancestral asset enhance the space. The small wooden balconies are for the miniature flowering plants for the visual pleasure.

Info

  • Project Type : Bungalow
  • Area : 5419 square feet
  • Location : Valsad