Incubation Center, SVNIT Surat


Incubation Centre, Sardar Vallabhbhai National Institute of Technology

Situated in the sprawling campus of SVNIT (Sardar Vallabhbhai National Institute of Technology) we were briefed to renovate the Old library building as an Incubation Centre for start-ups and rejuvenate the contextual landscape.

The design program was to provide an individual working space for young entrepreneurs, a co-working space for collaborations and exchange of ideas, a conference room and service counters. Several administrative offices, director’s cabin, staff members and a seminar hall are arranged across various levels of the building.

The facade is conceived with the triple objective of giving a new identity to the building, to control solar radiation, and offer added value.

From the workplace inside, the effect is a perforated facade that filters light and produces patterns.